Wandeling “De Diepen” op zaterdag 26 juni 2021: een korte impressie.

De start van een prachtige wandeling   in het natuurmonument  de St. Jansberg begint en eindigt bij de parkeerplaats van  Eethuis De Diepen. Met een groep van 40 leden, prachtig weer en vier enthousiaste wandelbegeleiders  Janneke, Joke,  Peter en Sjaak gaan  we op pad.

We lopen langs “de drie meertjes” en zien de restanten van een tuinmuur. Overgebleven van een moestuin  behorend bij het herenhuis van de fam. Van Verschuer, die op deze plek een groot landgoed had.

We krijgen interessante aanvullende informatie van Joke  en Finy.

We bekijken de ijskelder  en  bevoelen  de Mammoetboom  (de Sequoia) die al 200 jaar oud is en zacht en vezelig aanvoelt. Volop genietend lopen we langs kraakheldere beekjes en horen we een specht roffelen.   De tijd gaat snel voorbij, dat vond overigens ook Sjaak die met de snelle groep iets over de tijd was  gegaan. (haha).

 

Het was een mooie ochtend met het weerzien van leden en een kennismaking met twee aspirant leden Henny en Thea onder het genot van een kopje koffie. Dank aan alle wandelbegeleiders.

Groet Mariëtte

De diepen 2021_2
De diepen 2021_1