Sfeerimpressie

Sfeerimpressie

Om een idee te geven van de gezellige sfeer van onze vereniging zijn hieronder foto’s te vinden van de afgelopen jaren. De afbeeldingen zijn genomen bij verschillende wandelingen en we gaan de pagina regelmatig aanvullen met nieuwe afbeeldingen.

Vrijwilligersuitje 2019

Een inspannende, plezierige en geslaagde golfclinic! Eens een andere stick in de hand als die Nordic-poles.

______________________________________________________________________________

Dauwtrappen 2019

Dauwtrappen op 30 mei .

Zoals ieder jaar staat er in alle vroegte weer een grote groep enthousiastelingen (dit jaar 33) klaar om te gaan dauwtrappen.
De tocht  is dit jaar in Cuijk. We lopen in 3 groepen langs de Maas en de plassen, strijken even neer bij de Mariagrot in Katwijk en vinden bij terugkomst gezellig gedekte tafels in de kassen van Wereldtuin Verdeliet voor een goed verzorgd ontbijt en een rondleiding door de tuin voor de geinteresseerden.
Het weer was ons beter gezind dan de voorspellingen en uiteraard was de stemming opperbest.
We kunnen terug kijken op een geslaagde ochtend.

______________________________________________________________________________

Wandelweekend  Rijs (Gaasterland) 2019

Het wandelweekend vond dit jaar plaats in Gaasterland (Zuidwest Friesland) in en nabij onze pleisterplaats Rijs, Hotel Jans. Dag van aankomst donderdag, verder ter vrije besteding, evenals de vrijdag. Op zaterdag uiteraard de gezamenlijke Nordic Walking tocht met gezellige afsluiting. Zondag al dan niet via Urk weer naar huis. Naast het nordicen werd er enthousiast gegeocached, ‘reetjes’ gekeken, gefietst, cultuur gesnoven, en uiteraard het lijf met heerlijkheden gelaafd. Een geslaagd weekend, met een jarige in ons midden, en dat enkele buitje kon de pret niet drukken. Waar gaan we volgend jaar naar toe?

« 1 van 2 »

______________________________________________________________________________

Wandelen in Ugchelen

Twaalf leden en twee introducees van onze vereniging tijgen zaterdag 30 maart 2019 met en zonder stokken naar Ugchelen om daar op de Veluwe te gaan wandelen. Sjaak heeft ondanks zijn griep de indeling van de auto’s gemaakt en is gelukkig weer van de partij.

Ik had als 10 km- loper het geluk in de tweede shift te zitten. Dat wil zeggen, pas om 9 uur vertrekken bij Joyce. De weergoden zijn ons goed gezind: volop zon. Bij vertrek is het nog wat frisjes, maar eenmaal in Ugchelen is daar niets meer van te merken. Sterker nog, ’s middags parelen bij sommigen de zweetdruppeltjes in de nek. Voor de start verwennen we onszelf met koffie en wie wil gebak. We maken er een lekker dagje uit van. De route wordt duidelijk weergegeven. En hoewel we pas om 10.20u echt aan de  wandel gaan, zijn we zeker niet de laatsten. Regelmatig worden we nog ingehaald.

Het ene bos is het andere niet. De omgeving is totaal anders dan wat we wekelijks in Groesbeek zien. Ik kan het me verbeelden maar ik had de indruk dat de bosbessenstruikjes een stuk groter zijn dan wat wij kennen. Al zat er ook veel dood hout tussen. De naweeën van de afgelopen zomer. Vaak gaat het berg-, nou ja, heuvelop. De paden zijn zanderig, maar doorgaans wel hard en het is erg droog. En ook hier steken de wortelstronken soms uit de grond omhoog. Opletten dus. Het is al behoorlijk warm. Even een korte pauze om wat kleren uit te trekken en om Sjaak die ons gebeld had, terug te bellen. Alles goed bij hen.

We lopen weer verder over afwisselend smalle en brede maar stoffige paden. Ruim over de helft op zoek naar een dikke omgevallen boomstam. Een witte berkenstam wordt de zitplaats voor de lange pauze. Met Ria van Gaal in je midden zie en hoor je dingen over de natuur die anders aan je voorbij gaan. Zeker als er een loepje tevoorschijn wordt getoverd. Op een ogenschijnlijk dorre droge tak blijken grijze speldenpuntjes opeens piepkleine glanzende paddenstoeltjes. Ondertussen wordt de administratie bijgewerkt:  start-, aanvangs- en eindtijd van de  pauze  worden vastgelegd en thuis zorgvuldig bewaard. Altijd handig voor later. Tijd ook weer om even contact op te nemen met de vroege starters. Hoe ver zijn ze en wie lopen de 20 km? Wij zijn net voorbij de splitsing met de langere afstanden, zij zitten bij de afsplitsing voor de 20 km en zijn aan het dubben wie de 20 gaan lopen. Ook bij hen gaat alles naar wens.

Na een klein half uur vervolgen wij onze weg, maar niet nadat we eerst een selfie hebben gemaakt. Die mag toch niet ontbreken bij een dagje uit. Wat we in de ochtend geklommen hebben, mogen we nu weer afdalen. Dat loopt toch een stuk makkelijker. Hoever zijn we nu en hoelang moeten we nog? Als we denken dat het nog een kwartier is zien we niet veel later de auto’s al glimmen door de bomen. Zowaar lopen we nog een stukje langs een akker en een weiland en naderen dan ‘De cantharel’, het eindpunt. Sjaak meldt dat zij er ook bijna zijn en inderdaad als wij ons goed en wel hebben geïnstalleerd op het terras komen ze al aanzetten. Onder het motto ‘samen uit samen thuis’  heeft bij hen iedereen 15 km gelopen. Voor wie bij de 10 km de open vlakte langs de hei had gemist. Het lag er niet mooi bij. Ook daar veel dood? Samen een mooie dag afgesloten op het terras en daarna weer huiswaarts. De thermometer in de auto geeft 19° C aan.

Met dank aan de organisatie en de chauffeurs kijken we terug op een geslaagde wandeldag in Ugchelen.

______________________________________________________________________________

Leuke en gezellige gewoonte, onze jaarlijkse. alternatieve nieuwjaarsreceptie, de z.g. Snerttocht !

Op zondag 13 januari jl. was het weer tijd voor het jaarlijkse evenement waarmee onze Nordic Walking Vereniging Groesbeek het nieuwe jaar inluidt. Dit betekent dat we eerst een eind gaan nordicen  en daarna Snert gaan eten bij hotel restaurant de Wolfsberg.

Helaas was het niet al te best weer, het was erg druilerig. Toch was de opkomst groot. We zijn om half 2 gestart. Rond kwart over 3 was iedereen weer terug van de wandeling en om half 4 konden we aan tafel.  Iedereen kreeg 2 consumptiebonnen en kon daarna aan de Snert. Die was weer erg lekker als vanouds. De sfeer was weer opperbest en iedereen was gezellig in gesprek. Rond kwart voor 5 was het afgelopen. Goed begin van het nieuwe jaar !

Volgend jaar weer  (misschien is het dan wel droog) .

Maaike van der Mooren, 20-01-2019

___________________________________________________________________________

Hierbij een verslagje van de winterwandeling van Ria van Gaal:

Wauw dacht ik, wat een grote groep en leuk ook niet leden van de vereniging waren van de partij. Het bleken er 60 te zijn alles bij elkaar. Een record aantal.

Nu even opdelen in 3 groepen en aan de wandel door het schitterende vennengebied. 

Een sportieve maar ook een verwenwandeling. Halverwege een koffie stop en een afsluiting met een lunch naar eigen keuze. Sommige sloten de winterwandel op z’n Oostenrijks af met een Gluhwein. Ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen: organisatoren, hartelijk bedankt voor weer een geslaagde winterwandeling. Op naar 2020.

______________________________________________________________________________

N70

Op zaterdag 3 november hebben we de N70 gelopen: een mooie tocht met prachtig herfstweer.

______________________________________________________________________________