Nieuws

1e DvdM

De donderdagmorgengroep start elke 1e do van de maand vanaf een andere locatie.

Donderdag 2 dec 2021 starten we om 9.30 uur vanaf Dorpshuis “De Slenk”, Reestraat 2, 6562 LK Groesbeek (Hoek Ketelstraat Reestraat). We parkeren op de parkeerplaats aan de Ketelstraat, net bij de witte kerk. Van daaruit lopen we een ommetje door de landerijen en komen weer bij De Slenk terug. We drinken na afloop koffie/ thee in het dorpshuis. Doppen altijd meenemen.

Om 9.15 uur vertrekt ik vanaf het parkeerterrein bij De Wolfsberg

Informatie: Gerry Grutters   024-3971361 E-mail:hennygerry@kpnplanet.nl

Wandelbegeleiders uitje 2021

Heerlijk wandelen door de Maasduinen.
(Bijna) alle wandelbegeleiders bij elkaar.

Zondag 10 oktober jl was ons ‘jaarlijkse’ wandelbegeleiders uitje. Ditmaal georganiseerd door ons bestuur van NWV Groesbeek.

Na aankomst bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, konden we eerst genieten van een heerlijke kop koffie of thee bij Bosbrasserie “In de Sluis”.

Waar aansluitend de korte of lange wandeling rondom het prachtige Reindersmeer kon starten.

Wat was het heerlijk zonnig wandelweer!

Als afsluiting hebben we genoten van een lekker lunch bij de Bosbrasserie.

Dank voor de organisatie, het was zeer geslaagd!!


Wandeling “De Diepen” op zaterdag 26 juni 2021: een korte impressie.

De start van een prachtige wandeling   in het natuurmonument  de St. Jansberg begint en eindigt bij de parkeerplaats van  Eethuis De Diepen. Met een groep van 40 leden, prachtig weer en vier enthousiaste wandelbegeleiders  Janneke, Joke,  Peter en Sjaak gaan  we op pad.

We lopen langs “de drie meertjes” en zien de restanten van een tuinmuur. Overgebleven van een moestuin  behorend bij het herenhuis van de fam. Van Verschuer, die op deze plek een groot landgoed had.

We krijgen interessante aanvullende informatie van Joke  en Finy.

We bekijken de ijskelder  en  bevoelen  de Mammoetboom  (de Sequoia) die al 200 jaar oud is en zacht en vezelig aanvoelt. Volop genietend lopen we langs kraakheldere beekjes en horen we een specht roffelen.   De tijd gaat snel voorbij, dat vond overigens ook Sjaak die met de snelle groep iets over de tijd was  gegaan. (haha).

 

Het was een mooie ochtend met het weerzien van leden en een kennismaking met twee aspirant leden Henny en Thea onder het genot van een kopje koffie. Dank aan alle wandelbegeleiders.

Groet Mariëtte

De diepen 2021_2
De diepen 2021_1

Weer van start

Weer van start

We mogen weer nordicen in clubverband, eindelijk! Alle groepen (maandag, donderdag en zaterdag) zijn weer van start gegaan. Op de startplaatsen zijn we ook weer welkom voor ons kopje koffie e.d. na afloop van de wandeling.

In Memoriam Joyce Knibbeler

In Memoriam Joyce Knibbeler

Toen Joyce zich in juli 2009 aansloot bij NWV Groesbeek was zij al ziek, de ziekte van Kahler. Zij vond bij onze vereniging een goede manier om aan haar conditie te werken. Dat ging met ups en downs, letterlijk en figuurlijk. Maar je hoorde haar er nooit over klagen. Zij gaf haar eigen tempo aan. Op 20 februari 2017 kwam Joyce in het bestuur , dat dankbaar gebruik maakte van haar kwaliteiten: zij nam het schrijven van PR stukjes, brieven en emails naar de leden voor haar rekening. Zelfs enkele dagen voor haar overlijden op 26 maart was de oproep voor een nieuw bestuurslid van haar hand. Wij zullen haar missen.

Coronaproof wandelen

Coronaproof wandelen

Op de pagina Sfeerimpressie vind je een paar voorbeelden op welke manier leden van onze club genordict hebben in de afgelopen tijd dat we wegens corona niet met zijn allen konden nordicen. Klik op de foto(‘s), dan zie je die in wat groter formaat.

Bestuur zoekt versterking

Bestuur zoekt versterking

Wat houdt het in om bestuurslid te zijn?

  • We komen ongeveer eens in de 6 weken bij elkaar, bij een van de bestuursleden thuis.
  • We vergaderen aan de hand van een agenda en bewaken de tijd goed.
  • Lopende zaken worden besproken.
  • Ideeën en signalen van verenigingsleden worden ingebracht evenals die van de bestuursleden.
  • Ook komen meer beleidsmatige onderwerpen aan de orde zoals, nu actueel, de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Een hele mond vol. Het komt er op neer dat je als bestuur een aantal procedures helder omschrijft en vastlegt, net als bij de Privacywet.
  • Binnen het bestuur maken we gebruik van ieders kwaliteiten, je hoeft dus niet alles te kunnen.
  • Wel wordt je inbreng en enthousiasme op prijs gesteld zodat we samen de sportieve vereniging blijven waar de leden zich thuis voelen.

Kan het iets voor je zijn?

Als je de vereniging een warm hart toedraagt en wil meedenken, dan is bestuurslid zijn zeker iets voor jou!

Wil je meer info of overleggen dan kun je bij de bestuursleden terecht. De contactgegevens zijn te vinden op de pagina Vereniging.

Graag uiterlijk 14 februari je belangstelling kenbaar maken.

Corona

Een aantal weken geen nordic walken

Dinsdag 13 oktober hebben we allemaal kunnen horen wat de strengere eisen zijn ten aanzien van vermindering van het aantal coronabesmettingen. Uiteraard zijn wij genoodzaakt deze richtlijnen op te volgen. Helaas wordt er dus vanaf nu tot nader order niet meer gelopen. Het is niet anders.

Introductiecursus Nordic Walken

Introductiecursus Nordic-Walken

We organiseren in oktober en november een introductiecursus van maximaal 6 lessen. Bij een kleine groep krijgen de deelnemers veel persoonlijke aandacht en wordt de cursus in minder bijeenkomsten gegeven.

De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagen van 14.00-15.00 uur, de startdatum wordt nog bepaald. Je maakt je de techniek stap voor stap eigen in een ontspannen en gezellige sfeer.  Bart Putman, ervaren en gecertificeerd wandelinstructeur, geeft de lessen. Je hoeft geen eigen poles (nordic-stokken) te hebben, daar wordt voor gezorgd.  De kosten zijn € 60,-, dat is inclusief een kopje koffie of thee na de les en je ontvangt een certificaat van deelname.  De lessen starten vanaf de parkeerplaats van Café Eten Drinken, Burgemeester Ottenhofstr. 20a in Groesbeek.

Tijdens de cursus wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden en de actuele richtlijnen van de regering en het RIVM opgevolgd. Veiligheid voorop!

Voor meer info en aanmelden:

sjverriet@upcmail.nl of telefonisch 024-6632040 / 06-10332892.

Als je wilt, kun je na de cursus regelmatig gaan lopen met de vereniging. Na een aantal keer sfeerproeven (kan ook al voor de cursus) word je dan lid. Maar dat hoeft niet, de cursus staat op zich!

Voor meer info over de vereniging: www.nwvgroesbeek.nl

Corona update

Versoepelingen corona

Vanaf 1 juli wordt er in grote lijn weer gelopen zoals we gewend zijn.

Wel houden we steeds 1,5 meter afstand tot elkaar, ook als je ervoor kiest om koffie te blijven drinken. Bij verkoudheid kun je niet meelopen, en denk aan het hoesten/niezen in de elleboog.