Nieuws

1eDvdM

De donderdagmorgengroep start elke 1e do van de maand vanaf een andere locatie.

Donderdag 3 okt 2019 starten we om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van café Zweef Inn bij het zweefvliegveld, Groesbeekseweg 55/A, 6581 BJ Malden. We vertrekken om 9.20 uur vanaf de parkeerplaats bij de Wolfsberg. De wandeling is tussen de 5 en 7 km. Daarna koffie met eventueel gebak in cafe Zweef Inn aldaar.

Informatie bij Gerry Grutters tel (024) 3971361

Verslag Vitaliteitscongres

Vitaliteitscongres bij VV De Treffers

Twee van onze bestuursleden waren uitgenodigd om deel te nemen aan het vitaliteitscongres dat VV De Treffers op 18 juni organiseerde om hun 100-jarig bestaan te vieren. Joke Stange en ik waren de gelukkigen om onze vereniging te mogen vertegenwoordigen. Wat wij hebben opgestoken willen we graag met iedereen delen.
Er waren een aantal interessante sprekers:
– Prof. Dr. Maria Hopman, hoogleraar integratieve fysiologie. Zij onderzoekt het verband tussen bewegen en gezondheid.
– Oud voetballer/trainer en analist Gert Jan Verbeek samen met Jan de Jonge, de nieuwe trainer van De Treffers.
– Pim van Lamoen, prestatiecoach bij De Talentacademie waar topsporters worden begeleid tot maximale prestaties.
Een en ander werd plezierig aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Ronald Migo en wij, de deelnemers, werden goed voorzien van drankjes en hapjes.

Positieve gezondheid

Maria Hopman sprak over positieve gezondheid. Dat wil zeggen dat gezondheid niet gaat om de afwezigheid van ziekten. Het gaat om het vermogen van mensen om te kunnen omgaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen die elk mens tegenkomt en hier de regie in te voeren. Ze had een aantal interessante tips, niet allemaal nieuw maar zeker wel nuttig:

  • Om ziekten te voorkomen is bewegen belangrijker dan het bestrijden van overgewicht.
  • Bouw zo veel mogelijk beweging in je leven in, tenminste 150 minuten per week.
  • Bewegen heeft een positief effect op de werking van ons brein.
  • Exercise is medicine.
  • Vooral traplopen is een zeer goede oefening.
  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.

Mentaliteit

De focus van Gert-Jan Verbeek was de mentaliteit en cultuur die er in de sport heerst. Pas als de cultuur goed is, alle neuzen gericht op hetzelfde doel, dan kun je een goede sportorganisatie hebben. Mentaliteit, doorzettingsvermogen en focus zijn noodzakelijk om doelen te kunnen bereiken.

Vitaliteit

Pim van Lamoen begeleidt een aantal topsporters. Van zijn ervaringen kunnen wij ook het een en ander leren. Om vitaal te blijven is het belangrijk dat je je doelen kiest en de discipline hebt om hier de focus op te houden. Doe alles 100%, waarmee hij bedoelt dat je je gedachten houdt  bij wat je aan het doen bent. Ken je gedragspatronen en verander deze als dat beter voor je is.

Conclusie

Nordic Walken is goed, meer Nordic Walken is beter en af en toe de trappen van de Koekele Klef op en neer.

Joyce Knibbeler

Rabo-clubactie

Rabobank Clubkas Campagne

Zoals eerder gemeld was in mei de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen konden stemmen uitbrengen op de club die zij een warm hart toedragen. Nordic Walking Vereniging Groesbeek heeft 71 stemmen gekregen en daarmee het mooie bedrag van € 548,65 verdiend! We zijn er heel blij mee!

Heel hartelijk dank aan al degenen die op ons hebben gestemd en aan degenen die anderen warm hebben gemaakt om op ons te stemmen. En natuurlijk heel hartelijk dank aan de Rabobank Rijk van Nijmegen die dit bedrag aan onze vereniging schenkt!

Bij onze aanmelding voor de clubkas Campagne hebben we als doel aangegeven: aanvulling / vervanging van de kleding van de wandelbegeleiders. Zij zijn onmisbaar voor onze vereniging en we willen dat ze goed gekleed en veilig in elk weertype kunnen lopen. In de komende wandelbegeleidersvergadering (8 oktober) zullen we inventariseren wat er nodig is om aan te schaffen. Mocht je andere ideeën hebben voor de besteding van dit bedrag, dan horen we het graag want we kunnen er wellicht meer mee doen.

Hartelijke en sportieve groet, het bestuur

startlocatie zaterdag

De zaterdagmorgengroep start niet meer vanaf het parkeerterrein achter Blokker maar vanaf het terrein van café/restaurant Eten en Drinken, Burg. Ottenhoffstraat 20, Groesbeek.
Er is daar voldoende ruimte om te parkeren.

nieuw bestuur

Nieuw bestuur!

Vanaf 1 maart heeft ons bestuur een nieuwe samenstelling.

Er zijn 2 nieuwe bestuursleden; Marianne Latta en Marie-José Van de Bosch. Fijn dat zij zich willen inzetten voor onze club! Veel plezier en succes gewenst en we horen graag eens van hun indrukken. Aad Goppel heeft na 6 jaar het voorzitterschap overgedragen aan Riet Arts. Zij neemt tot na de zomer deze taak op zich. Tegen die tijd zijn de nieuwe bestuursleden ingewerkt en bekijken we opnieuw hoe het voorzitterschap het beste kan worden ingevuld. Uiteraard wordt hier door middel van stemming door de leden over besloten. Ook voor Riet: succes en plezier met het invullen van het interim voorzitterschap!

Het bestuur bestaat nu uit:
Joke Stange, secretariaat
Joyce Knibbeler, communicatie
Marianne Latta
Marie-José van de Bosch
Sjaak Verriet, penningmeester en ledenadministratie
Riet Arts, interim voorzitter

Onze vereniging is er voor en vooral ook door onze leden. Dus als je ideeën hebt, geef die dan door aan een van de bestuursleden. Wellicht kan er invulling aan worden gegeven. De contactgegevens staan op de pagina vereniging van deze website of spreek iemand aan bij het lopen.

Hartelijke en sportieve groet,
Het bestuur

3 nieuwe wandelbegeleiders

3 nieuwe wandelbegeleiders

In het nieuwe jaar heeft onze vereniging er 3 nieuwe (inval)wandelbegeleiders bij, Marian Knops, Riet Arts en Peter Ariaans. Zij krijgen een training van een dagdeel van onze vaste wandeltrainer Bart Putman zodat ze een goede basis hebben. Ondertussen letten ze nu  alvast op de routes die de ervaren wandelbegeleiders lopen. Veel succes gewenst!

Privacy Policy

Privacy Policy

Het bestuur heeft aan de hand van een voorbeeld vanuit de KWBN een Privacy Policy opgesteld voor onze vereniging. Hierin staat omschreven hoe we omgaan met persoonsgegevens en privacy. Op de pagina vereniging van deze website kun je de Privacy Policy vinden.

Vriendelijke en sportieve groeten, het bestuur

privacy

Nieuwe privacywet, ook voor ons

Op 25 mei gaat er een nieuwe privacywet gelden: de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese wet waar alle organisaties en verenigingen aan moeten voldoen, ook wij dus. De KWBN heeft een stappenplan opgesteld voor wandelclubs. Met dit stappenplan zullen we het omgaan met persoonsgegevens en ons privacybeleid doorlichten en aanscherpen. Het bestuur gaat hiermee de komende tijd aan de slag zodat we niet alleen sportief en gezellig Nordic Walken maar ook AVG-proof worden. Jullie horen er nog van.

Groet, het bestuur.