Dauwtrappen

In de vroege ochtend worden we verwacht bij de kerk van de Horst in Groesbeek.  Met 28 wandelvrienden opgesplitst in 3 groepen  (snel,midden,basis) gaan we op pad om het dauw van het gras te trappen.  Helaas was dit al voor ons gedaan.

Een geweldige  mooie route volgen we voorbereid door Ria.

We wandelen  door het tongbekken van Groesbeek en  via de Groes  gaan we naar het natuurgebied ’t Slumpke waar we gebruik maken van een stap-over  om het gebied in te gaan.

Overal tussen de landbouwgebieden rond de Horst liggen natuurgebieden.  Ze zijn enorm de moeite waard. Prachtige wandelpaden. Wij hebben genoten van het natuurschoon, van de gevlekte orchis en de prachtige kleuren van zoveel verschillende planten.

De beekjes en bruggetjes en de stap- overs waarbij je de bovenste plank kan optillen maken de wandeling afwisselend en soms hilarisch bij het zien van de snelheid en lenigheid bij het nemen van deze stap-overs.

Teruglopend over het Sigeunerpaedje, het Precessiepaedje komen we op de Plakseweg  en gaan we heerlijk ontbijten bij “Wijncentrum de Plack”.

Het ontbijt, verzorgd door Bep,Elly, Janneke en Marianne, was meer dan heerlijk. Dank daarvoor.

Onder het kopje Sfeerimpressie zijn wat foto’s geplaatst van deze prachtige ochtend.